Naser RafunaAktorCurriculum Vitae

Naser Rafuna
Rr: Ymer Lutfi Paqarrizi ,
Taslixhe II ,nr:11 , 10 000 Prishtinë
Kosova
+377 45 446 446
Email: [email protected]
www.shqipfilmfest.com


Edukimi (i Diplomuar):

-Shkolla Fillore Gjergj Fishta Prishtinë

-Gjimnazi Filologjik Eqrem Cabej...më shumë
Data e lindjes: 04.05.2013 Vendi i lindjes: PrishtineWeb - Faqja: www.shqipfilmfest.com
Curriculum Vitae

Naser Rafuna
Rr: Ymer Lutfi Paqarrizi ,
Taslixhe II ,nr:11 , 10 000 Prishtinë
Kosova
+377 45 446 446
Email: [email protected]
www.shqipfilmfest.com


Edukimi (i Diplomuar):

-Shkolla Fillore Gjergj Fishta Prishtinë

-Gjimnazi Filologjik Eqrem Cabej Prishtinë

-Fakulteti i Arteve Dega e Artit Dramatik,Drejtimi: Aktrim BACHELOR (Universiteti I Prishtinës)
Klasa e prof.Enver Petrovci dhe prof.Faruk Begolli.

-Fakulteti i Arteve- Dega e Artit Dramatik,Drejtimi Aktrim Studimet MASTER (Universiteti I Prishtinës)
Klasa e prof.Enver Petrovci.Eksperienca Akademike:
Asistent Profesor i Prof.Enver Petrovci Akademia e Arteve 2006-2010


Eksperienca Profesionale si AKTOR:
2000- (vazhdim bashkëpunimi shfaqje teatrale) Teatri Kombëtar (Prishtinë)
2003- (vazhdim bashkëpunimi shfaqje teatrale) Teatri ODA (Prishtinë)
2001-(vazhdim bashkëpunimi shfaqje teatrale ) Teatri Dodona
2003-2006 Koha Vision KTV ( Seriali Televiziv SIT COM 3 Gjermanët e Trashë 86 episoda )
2006- (vazhdim pune) Radio Televizioni I Kosovës RTK dhe CMB ( Seriali Televiziv Kafeneja Jonë 345 Episoda)
2010-2011 Radio Televizioni I Kosovës RTK dhe Orion (Seriali Televiziv Lagjja e Re gjithsej 28 episoda)
2009-2011 Seriali Filmik (Vakti e Han Kashtën -4 pjesë)
2006-vazhdim ( Formues I Grupit Artistik UJQIT Skeqet Thumb ,95 sish)
2009-vazhdim (Bashkëpuntor në Produksioni Filmik EMRACOM Aktor dhe Skenarist)
2002- Blue Sky Radio (Radio Drama Zhan Pol Sartër,Alexander Ostrovski,Anton Chehov ).

Shfaqjet Teatrale :
1.Fluturimi mbi folenë e Qyqes Teatri Kombëtar ( Milosh Foreman regjia Ilir Bokshi)
2.Robero Xuko Teatri Kombëtar (Bernard-Marie Koltès regjia: Wladimir Milcin)
3.Pallati I Endërrave Teatri Kombëtar (Ismail Kadare regjia:Altin Basha)
4.Endërra e Një Nate Vere-Teatri Dodona (William Shakespeare regjia Elmaze Nura)
5.Aromë Portokalli Teatri Kombëtar (Stanley Kubrick regjia Faik Ispahiu)
6.Të Mallkuarit (në Gjuhën Angleze) (Enver Petrovci regjia Enver Petrovci)
7.Tlumt ne për këtë liri Teatri Dodona (Nebi Islami-regjia Faruk Begolli)
8.Profesor 5 Teatri Dodona (vetautor-regjia FarukBegolli)
9.Derdhja e gjakut është e Shenjtë- (Në gjuhën Angleze) (Alan Cooper regjia Kelly Cooper)
10.Komedia Teatri Kombëtar (Haqif Mulliqi regjia Ilir Bokshi)
11.Oda në Hamburg Teatri Kombëtar (Teki Dervishi regjia Afrim Kasapolli)
12.Profesor6 Teatri Kombëtar (vetautor-regjia Faruk Begolli)
13.Ndorë e ka deputeti (Kristo Floqi-regjia Faruk Begolli)
14.Tre Gjermanët e Trashë-Teatri ODA (Ekipi-Ekipi Artistik)
15.Qyteti po rritet Teatri ODA (Jeton Neziraj-regjia Florent Mehmeti)
16.Lufta Iliro-Romake Teatri ODA (Lirak Celaj-regjia Florent Mehmeti)
17.Profesor 5 Teatri Dodona (vetautor-regjia FarukBegolli)
18.Libri I madh I Shqiptarisë (Cabaret) Teatri Dodona (Jeton Neziraj regjia Artur Tahiraj)
19.Tre Gjermanët e Trashe II Teatri ODA(Lirak Celaj-regjia Florent Mehmeti)


Eksperienca Menagjuese:
2010 (vazhdim edicionësh) Drejtor Ekzekutiv dhe Ideator në: SHQIP INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL (Festivali Ndërkombëtar i Filmit Të Shkurtë )
2009-2011 Drejtor Artistik në Kompaninë e Marketingut GrowUp Marketing Solutions
2006-2008 Drejtor I Bordit në NGO Need Unity nU
2013- Ideator dhe Producent i Spektaklit Televiziv School Stars (Nën Patronatin e MASHT dhe I përkrahur nga 18 K.K. të Kosovës) projekti I pare me liqencë ndërkombëtare nga Protect World Authors.
2013 Ideator dhe skenarist i Serialit (pilot projekt) Baki Petrol Globally the Best ,Black Humor.
2012-Anëtar i Platformës Globale të Festivalit të Filmit të Shkurt ;ShortFilmCentre.
2013 - Drejtor i Casting-ut për Filmin e Regjisorit Hollywoodian Waleed Moursi (fitues I cmimit OSCAR)
1999-2001 -Action Against Hunger ( workshop Acting Trainer )
2013- vazhdim Ideator dhe Drejtor Menagjer në Shtëpia Kreative Artistike Online Studio Creative Fabrique (shtypshkronje,video dhe audio production)
2010- (vazhdim) Skenarist Reklamash(kosullta artistiko-kreative) në Produksionin Filmik Top Production
2010-2011-2013 Prurja e Njerëzve me Famë Botërore ARTISTIKE si Anëtarë të Jurisë Internacionale të Festivalit të Filmit Shqip Film Fest duke filluar nga këta emra: Rajeev Dassani (Fitues I OSCAR),Waleed Moursi (Fitues I OSCAR),Tanel Toom (Fitues I OSCAR),Martin Strange Hansen (Fitues I OSCAR),Zach Hyer (Fitues I OSCAR) , Martin Brierley (Fitues ne BERLINALE),Adoor Gopalakrishnan (Fitues I CANNES), Bahman Motamedian (VeneciaFilmAward) Kordes Sisters (Fitues të BERLINALE).Ne edicionin e katërt të festivalit do të jetë president jurie (e konfirmuar) : Gareth Unwin (Fitues I OSCAR).Eksperienca Regjisoriale :
Shfaqja Teatrale : Profesor 7 , BashkëRegjisor me prof . Faruk Begolli ,luajtur ne Teatrin Kombëtar
Shfaqja Teatrale : Fëmijët e Rrugës (shfaqje teatrale vetëdijësuese për trafikim të qenieve njerëzore ) për IOM dhe OJQ INTEGRA
Shfaqja Teatrale: Lucky Lucianno & Dutch Schulz (dramatizim dhe Regji) Shfaqje për Diplomë të Gjeneratës së fundit të Aktrimit ,të Akademisë së Arteve .
Regjisor në 18 video Klipe të këngëve të zhanreve të ndryshme.
Autor i 54 teskteve të këngëve te zhanreve të ndryshme muzikore.
Luajtur në më shumë se dhjetëra shfaqje teatrale dhe filma të shkurt për studentët e regjisë së teatrit dhe filmit,të Fakultetit të Arteve të cilat nuk janë cekur më lartë me titull të shfaqjeve teatrale ngase nuk kane qene pjesë e repertorit të Teatrit. Janë cekur vetëm ato shfaqje që kanë qenë pjesë e repertoarit të Teatrove të lartëpërmedura.

Pjesëmarrës (Festivale Teatrale dhe Filmike) :
1.Olympic Games 2004 Athene GREECE (Athene,Epidavros dhe Spetcses AmphiTheatres) me shfaqjen teatrale : Spilling Blood is Holly Kelly Cooper.
2.Cairo International Festival For Experimental Theater 2003 ,Shfaqja: Endërra e një nate vere W.Shekspir.
3.Istambul International Film Fetival 2012 ShqipFilmFest
. Budapest International Short Film Festival Busho me filmin Prora regjia Stephane Riethauser (produksion )
5.Festival del Film Locarno 2010 - ShqipFilmFest
6.Festivali I Teatrit Apollon 2010 Lufta Iiliro Romake regjia:Florent Mehmeti (N.Rafuna si aktor)
7.Festivali I Butrintit 2002 Enderra e Një Nate Vere regjia Altin Basha (N.Rafuna si aktor)
8.Festivali I Teatrit të Komedisë Korcë 2003, Oda ne Hambur (N.Rafuna si aktor)
9. Milano Film Festival 2011- Special guest , përfaqësues I Shqip International Short Film Festival për të bërë marrëveshje për shkëmbim eksperience dhe organizimit artistik në mes të dy festivaleve.
10.Malta International Film and TV Festival 2012- Special guest , përfaqësues I Shqip International Short Film Festival për të bërë marrëveshje për shkëmbim eksperience dhe organizimit artistik në mes të dy festivaleve.
11. Izmir International Short Film Festival bashkepunetor dhe perfaqësues I ShqipFilmFest
12.KurzFilmFestival 2012 (Gjermani) Special guest , përfaqësues I Shqip International Short Film Festival për të bërë marrëveshje për shkëmbim eksperience dhe organizimit artistik në mes të dy festivaleve.
13. Festival Alto Vicentino (Italy) 2012 perfaqesues bashkepunimi (ShqipFilmFest)
14.Festival International du Court Metrage Clermont-Ferrand -2011 (perfaqesues bashkepunimi dhe mysafir nga ShqipFilmFest)


Gjuhët e Huaja:
English (të folur,të shkruar dhe komunikim)
Serbisht (të folur,të shkruar dhe komunikim)
Deutsch (të folur,të shkruar dhe komunikim)
Turqisht (të kuptuar)