Lirak ÇelajAktorKa mbaruar Fakultetin e Arteve degën e Artit Dramatik drejtimi i Aktrimit në Universitetin e Prishtinës në Prishtinë.
Më 1999 ka qenë drejtor i Departamentit të Arteve në Qeverinë e Përkohshme të Kosovës. Ka qenë drejtor i Teatrit Kombëtarë në Prishtinë (1999-2002). Në legjislacionin e parë ka qenë deputet i Kuvendit të Kosovës (2001-2005). Ka qenë...më shumë
Data e lindjes: 26.03.1973 Vendi i lindjes: Prishtinë
Ka mbaruar Fakultetin e Arteve degën e Artit Dramatik drejtimi i Aktrimit në Universitetin e Prishtinës në Prishtinë.
Më 1999 ka qenë drejtor i Departamentit të Arteve në Qeverinë e Përkohshme të Kosovës. Ka qenë drejtor i Teatrit Kombëtarë në Prishtinë (1999-2002). Në legjislacionin e parë ka qenë deputet i Kuvendit të Kosovës (2001-2005). Ka qenë Këshilltar i Lartë Politik i zëvendës kryeministrit të Kosovës z. Hajredin Kuçi (2008-2011). Aktualisht është bashkëdrejtues dhe bashkëthemelues i Teatrit ODA. Prej nëntorit të vitit 2012 është kryetarë i UAFK-së. Në vitin 2013 u zgjodh kryetar i PDK-së Dega Prishtinë.