Ujkan HysajRegjisorUjkan Hysaj ka lindur me 13.02.1984 ne Prishtine. Shkollen fillore dhe te mesme e ka mbaruar ne Prishtine dhe pastaj ka studjuar per fotografi dhe film ne Insitutin GJON MILIne Prishtine, Kosove. Regjine e filmit e studjoji ne Universitetin e Prishtines Fakulteti I Arteve, Prishtine.

Ne vitin 2012 ai themelon produksionin e tij AJO Pictures per prodhimin e...më shumë
Data e lindjes: 13.02.1984 Vendi i lindjes: PrishtineWeb - Faqja: www.ajopictures.com
Ujkan Hysaj ka lindur me 13.02.1984 ne Prishtine. Shkollen fillore dhe te mesme e ka mbaruar ne Prishtine dhe pastaj ka studjuar per fotografi dhe film ne Insitutin GJON MILIne Prishtine, Kosove. Regjine e filmit e studjoji ne Universitetin e Prishtines Fakulteti I Arteve, Prishtine.

Ne vitin 2012 ai themelon produksionin e tij AJO Pictures per prodhimin e filmave dhe reklamave komerciale.

Si regjisor dhe producent I filmit ka punuar ne shume filma te shkurter dhe dokumentar te cilet kan participuar ne shume festivale internacionale prestigjioze si Cleveland Film Fest, Melbourne Film Festival, Tampere Film Festival Cinequest Film Festival, Abu Dhabi Film Festival, etj.

Veq kesaj filmi I tij i fundit KOLONA ka fituar shume qmime nderkombetare si:
Best International: ne Cleveland Film Festival / Usa, qe e kategorizone KOLONEN per nominim ne qmimin OSCAR 2014, ne Rome Independent Film Fest / Itali, ne Asiana International Film Festival / Korea e Jugut, ne
Monterrey Film Festival / Meksike, Audience Award in Warsaw Film Festival / Poloni.

Ai po ashtu eshte fitues i qmimit me te madh ne Kosove i cili jipet nga Ministria e Kultures se Kosoves per qmimin vjetor te kinematografise "Bekim Fehmiu"