Arben ZharkuAktorArben Zharku është një aktor dhe producent nga Kosova. Ai është njëri nga themeluesit dhe drejtor i Festivalit Ndërkombëtar të Studentëve për Film dhe Teatër SKENA UP në Prishtinë. Në vitin 2004 ka diplomuar për Aktrim në Fakultetin e Arteve të Universitetit të Prishtinës dhe në vitin 2009 ka diplomuar për producent filmi në EAVE.
Krahas angazhimit...më shumë
Data e lindjes: 02.02.1982 Vendi i lindjes: Kacanik
Arben Zharku është një aktor dhe producent nga Kosova. Ai është njëri nga themeluesit dhe drejtor i Festivalit Ndërkombëtar të Studentëve për Film dhe Teatër SKENA UP në Prishtinë. Në vitin 2004 ka diplomuar për Aktrim në Fakultetin e Arteve të Universitetit të Prishtinës dhe në vitin 2009 ka diplomuar për producent filmi në EAVE.
Krahas angazhimit të tij në SKENA UP-së, që nga viti 2003 Arbeni gjithashtu punon si menaxher në Qendrën Multimedia në Prishtinë, e cila ka për qëllim për të zhvilluar teatrin bashkëkohore, teatrin për fëmijë dhe filmin.
Ai ka luajtur në shfaqjet teatrale të ndryshme si edhe në filma të ndryshëm.
Si producent ai ka qenë i përfshirë në produksione filmike të ndryshme duke u përpjekur për të ndërtuar infrastrukturën përkatëse dhe ai bën përpjekje për të zgjeruar njohuritë e tij duke fituar përvojë nga ekspertë të prodhimit të filmit. Me partnerin e tij Jeton Neziraj, në vitin 2009 ata krijuan kompaninë e filmit të quajtur Qendra Production dhe qëllimi i tij është që të zhvillojë kinematografinë në Kosovë, duke u përqendruar në kineastët të rinj dhe bashkëprodhimin ndërkombëtar.
Në vitin 2011 ai fitoi çmimin Producenti më i mirë në Festivalin e Filmit në Abu Dhabi.
Ai është anëtar i Akademisë Evropiane të Filmit.
Që nga prilli i vitit 2011, ai është kryetar i Bordit të Qendrës Kinematografike të Kosovës, një fondacion publik i filmit në Kosovë.