Ilire CelajAktorBiografia Ilire Vinca Celaj
U lind më 24 tetor 1970 në Strugë ,Maqedoni. U diplomua ne Fakultetin e Arteve Universiteti i Prishtinës në vitin 1993. Studimet master ne degen e regjisë së teatrit I përfundoi në 2010. Në po këte fakultet filloi punën si professor i aktrimit në departamentin e Artit Dramatik që nga viti 1996 ku edhe aktualisht vazhdon...më shumë
Data e lindjes: 24.10.1970 Vendi i lindjes: Struge
Biografia Ilire Vinca Celaj
U lind më 24 tetor 1970 në Strugë ,Maqedoni. U diplomua ne Fakultetin e Arteve Universiteti i Prishtinës në vitin 1993. Studimet master ne degen e regjisë së teatrit I përfundoi në 2010. Në po këte fakultet filloi punën si professor i aktrimit në departamentin e Artit Dramatik që nga viti 1996 ku edhe aktualisht vazhdon punën .
Karriera artistike e saj 20 vjecare numëron shfaqje teatrore shumica role kryesore nga dramaturgjia klasike dhe moderne , si dhe xhirime televizive : seriale , filma artistikë , sinkronizime. Ka bërë edhe regjinë e disa shfaqjeve .
Disa nga rolet e saj në teatër janë shpërblyer. Në javën e Dodonës mori cmimin Aktorja e parë . 1992, Trëndafili tatuazh Tennessy Ëilliams në regji të Florent Mehmetit roli i Serafinës është shpërblyer në festivalin e Teatrit Kombëtar Mini-fest 2000, në Fier Festival i aktrimit u shpërblye për rolin e Helenës në shfaqjen Dejzilend Kristofer Durang në regji të Agon Myftarit ,2008.
Punon dhe jeton në Prishtinë .