UAFK është organizatë profesionale që ka për mision të kontribuoj në zhvillimin e artit kinematografik në Kosovë, si dhe të mbrojë dhe avancoj pozitën e krijuesve të artit kinematografik në Kosovë. më shumë

Lajmet

“Heshtje” siguron pjesëmarrje edhe në katër festivale ndërkombëtare

Filmi “Heshtje” i regjisorit Bekim Guri është përzgjedhur për të marr pjesë në kuadër të edicionit të shtatë të festivalit ndërkombëtar të filmit Charleston në Karolinën Jugore të SHBA-së. Lajmin e ka bërë të ditur për KultPlus, vetë regjisori Guri.

më shumë

“Heshtje” e Bekim Gurit, fiton çmimin e publikut

Në festivalin ndërkombëtar “CinEuphoria”, filmi i shkurtër “Heshtje” rrëmben çmimin e publikut, ndërkohë që Bekim Guri, në këtë mbrëmje zgjodhi të jetë prezent në premierën e filmit “Night Mein Tag”, në cilësinë e aktorit.

më shumë

AGNUS DEI (A short synopsis)

A young man Peter, who is around thirties, lives a desperate life with his mother Maria and her husband Stojan in one village of Serbia. Peter is born in Kosova from a forbidden love between his mother Maria and the young Albanian man, but for this he is not aware Is the period of time when the relations between Serbs and Albanians are inimical, exactly is the time of the beginning of war. Peter is forced by his mother and the others to go to the war. He intends to escape the war and goes to the West. He is mobilized forcefully in one paramilitary unit in Kosova’s war. In one action prepared as a revenge, he kills his father Dini whom he never had the chance to meet. Being not able to bear the arbitrary crimes, Peter, deserts from the army. He takes Dini’s daughter Maria and together they escape to the mountains. During their dangerous trip they are followed from both sides of enemies, Serbs and Albanians. Peter and Maria fell in love. They reach to come back in Peter’s home in Serbia. As soon as they returnee home, Peter realizes that he had killed his biologic father and he had fall in love with his sister. Not being able to stand this spiritual condition he commits a suicide.

më shumë

“Agnus Dei” në festivalin më të madh të filmit në Azi

Prishtinë, 16 nëntor - Përderisa në vendin ku është prodhuar nuk zgjon interesim te publiku, një festival fort i njohur në botë e ka futur në garë. Filmi “Agnus Dei”, me tekst dhe regji të Agim Sopit, është në garën kryesore të “International Film Festival of India”.

më shumë

Ministri Krasniqi takoi drejtuesit e Unionit të Artistëve të Filmit të Kosovës

Unioni i Artistëve të Filmit të Kosovës është një nga mekanizmat e rëndësishëm që duhet të ketë rol të veçantë në zhvillim e kinematografisë së Kosovës si dhe lidhjes së bashkëpunimit me komunitete tjera të filmit në botë. Kështu tha sot ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, z. Memli Krasniqi, në takimin që ka pasur me kryetarin e Unionit të Artistëve të Filmit të Kosovës, z. Lirak Çelaj. Ministri Krasniqi vlerësoi se funksionalizimi i plotë i UAFK-së është hap i rëndësishëm për komunitetin artistik dhe në përgjithësi për jetën kulturore në vend.

më shumë
previous

1-5 Nga 5

next